***       Водещите вечерни новини       на 5 януари 

...
   ***   
   Водещите вечерни новини   
   на 5 януари 
Коментари Харесай

Водещите новини! Ден на скандали в парламента и обвинения в лъжи. Кой е прикривал руски агенти у нас?


   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 5 януари   

 

„ Стана ясно, че информация за следствени дейности в България по открити обстоятелства за групите на ГРУ, които са правили саботажи в български военни предприятия, е представяна по напълно друг метод от българската прокуратура “.

„ Ще желаяме повече информация от господин Грозев по тези случаи, ще желаяме чуване на основния прокурор “.

***

Грозев изрази подозрение, че повода за издирването му от Руската федерация е тази, която посочи съветският дипломат в България Елеонора Митрофанова - просто, че не е добре пристигнал на територията на Русия. 

„ За мен е неуместна тезата на дипломат Елеонора Митрофанова, че оповестяването ми за федерално търсене било обръщение към мен, че не съм добре пристигнал в Русия, тъй като аз имам възбрана за влизане още от 2012 година Повече от явно е, че Русия желае да приключи активността ми като проверяващ публицист и това е обръщение към всички проверяващи публицисти “, сподели той.

***

Хронологията на уговорките:

- 2020 година Бойко Борисов е договорил с Европейски Съюз затваряне на въглищни централи: „ Затваряме въглищата 2030 година и понижаваме излъчванията с 55% “ /можете да видите видео тук/

- 2022 година „ Продължаваме промяната “ съумява да предоговори обещаното: „ Не затваряме въглищата и понижаваме излъчванията с 40% “

- Борисов, 2022 г: „ Политическа партия убиват въглищните централи “.

***

Бившият представител на кабинета " Петков " Лена Бориславова отговори на водача на ГЕРБ Бойко Борисов за затварянето на Мариците:

#Кой даде обещание затваряне на Мариците

***

***

След като мина един непоносим и нагъл скандал, имащите нещастието да следят работата на Народното събрание трябваше да станат очевидци на още един

***

А ето този бе предходният:

***

Сабрутев от " Продължаваме промяната " ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ акцентира, че меморандумът с Gemcorp е необвързващ документ. " Става въпрос за писмо за капиталово желание, меморандумът е преустановен без наказания за българската страна и фирмите нямат искания към нея ", посочи депутатът, като акцентира, че няма открити финансови и други вреди за страната в резултат на подписването, действието и прекратяването на меморандума.

" Жалко е, че вместо Народното събрание да одобри смислени закони, обсъждаме изфабрикуван и фиктивен отчет. Ние имаме доста по-смислени каузи, с които можем да се занимаваме. Това са измислени отчети за измислени тематики. Днес се случи от микроба слон. Историята за " Джемкорп " е необятно раздухвана небивалица на ГЕРБ ", сподели Искрен Митев от Политическа партия в пояснение на негативен избор.

***

Руският президент Владимир Путин разпореди през днешния ден преустановяване на огъня по цялата линия на бойно прикосновение сред страните в Украйна за два дни.

***

Американският артист Едуард Нортън схваща в телевизионно предаване, че същинската Покахонтас, щерка на индиански водач от XVII в., е неговата 12-а прабаба.

Номинираният за " Оскар " артист научава за роднинската си връзка с Покахонтас във вторник в епизод на историческото предаване на PBS " Finding Your Roots ".

***

Щамът на ковид Омикрон XBB.1.5, който единствено за няколко седмици се трансформира в преобладаващ в Съединени американски щати, може да провокира нова вълна, съобщи пред кореспонденти представител на Световната здравна организация.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР